Aşırı Aktif Mesane(Sık İdrara Çıkma) Böbrek Yetmezliğine Yol Açabilir…

Aşırı Aktif Mesane(Sık İdrara Çıkma) Böbrek Yetmezliğine Yol Açabilir…

1 Nisan 2021 Kapalı Yazar: admin

Doç. Dr. Adnan Şimşir,sıklıkla idrara çıkmanın böbrek yetmezliğine sebep olmasının yanı sıra pek çok hastalığında habercisi olduğunu belirten Doç. Dr. Şimşir bunların başında kalp yetmezliği, toplardamarların yetersiz çalışması ve yetmezliği, albümin düşüklüğü ve şeker hastalığının belirtileri olabileceğini belirtti.

Şimşir :”Sık idrara çıkmanın böbrek yetmezliğine sebep olma sürecini de ‘Mesanedeki yüksek basınç bir süre sonra böbrekleri etkileyerek bu bölgede genişlemelere ve böbrek hasarlanmalarına yol açabilir. Öyle ki tedavisi mümkün olan bu hastalık yüzünden hastalar böbreklerini kaybedip diyalize bağımlı hale gelebilme riski ile karşı karşıya kalmaktadır’ şeklinde açıkladı. 

NÖROLOJİK HASTALAR RİSK ALTINDA

Doç. Dr. Adnan Şimşir’in verdiği bilgiye göre; özellikle felç, bunama, Alzheimer, Parkinson, Multilp Skleroz(MS), ALS gibi nörolojik ve omuriliğe bağlı hastalar risk altında bulunuyor. 

HASTALIK RİSKİNİ İLERLEMEDEN ÖNLEMEK

Aşırı Aktif Mesane hastalarına en uygun tedavi seçeneği Botulinum Toksin A uygulamasıdır. Mesane kası içerisinde kısa süren bir işlemle verilen bu tedavi yöntemi pek çok aşırı aktif mesane hastasında gelişmesi muhtemel olan böbrek hasarını engellemekte ve hastaları diyalize bağımlı olmaktan korumaktadır.

Doç. Dr. Adnan Şimşir “Aşağıdaki soruların en az birine “evet” cevabını veriyorsanız aşırı aktif mesane hastalığı için bir üroloji uzmanına başvurmak gerekir” dedi.

BU SORULAR EVET İSE

Aniden sıkışarak tuvalete gidiyor musunuz?

Gittiğiniz her yerde tuvalet arıyor musunuz?

Geceleri tuvalete gitmek için uyanıyor musunuz?

Zamanında yetişemeyip idrar kaçırıyor musunuz?

MUTLAKA HEKİME BAŞVURUN !